torsdag 5. november 2009

På restaurant, o.l. - noen tips

En koreanere plukker med chop sticks i matskålene til hverandre, men ikke i risen – den er din egen - slik er det bare, jeg fikk aldri noen fullgod forklaring på hvorfor risen er spesiell. I disse H1N1 tider undret det meg også litt at veldig mange gikk rundt med munnbind, men når man er på et spisested plukker man som nevnt oppi matskålene til hverandre. Spiser du sammen med koreanere, og har bestilt alkohol f.eks. øl, er det EN viktig etikette å overholde: Server aldri deg selv, man serverer hverandre. Blir du servert, sjekk om den som serverer har (nesten) tomt glass og server ham deretter. Ønsker du påfyll, serverer du rett og slett en som har litt plass igjen i glasset og han er forpliktet til å sjekke om du trenger påfyll. Litt omstendelig kanskje, men det funker og man trenger ikke være redd for dehydrering om man er i et lystig lag – jeg snakker nå av erfaring ;-)


Snufse på en restaurant er OK, men snyte seg er direkte uhøflig, gå ut på toalettet om nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar